Petida je sodelovala na XIII. simpoziju o razvoju področja intervenc s pomočjo konja, ki ga je organiziral Zavod Nazaj na konja

Petida je sodelovala na XIII. simpoziju o razvoju področja intervenc s pomočjo konja, ki ga je organiziral Zavod Nazaj na konja iz Starošinc, s katerim PEITIDA sodeluje že dlje časa.

Na posvetu smo predstavili vsebino  TERAPIJA S KONJI SKOZI FOTOGRAFSKI OBJEKTIV. Zavod je zastopala Darja Štirn, ki je na kratko predstavila terapijo s konji  kot novo učno okolje in pomen vstopanja v zgodbo drugega skozi principe doživljajske pedagogike. Profesorice iz Srednje zdravstvene šole iz Slovenj Gradca (Sabina Jurhar, Brigita Rapuc, Lucija Kompan in  Darja Skutnik) so v nadaljevanju predstavile primer, ki se je v okviru anatomije v sodelovanju za zavodom PETIDA, Zavodom Nazaj na konja in fotografom Lukom Dakskoblerjem izvajal na šoli v okviru projekta SKUM. Na posvetu smo otvorili tudi razstavo fotografij, ki so skozi proces raziskovanje teme, katerih avtorji so bili dijaki.
Program simpozija lahko preberete tukaj.