PETIDA vabi na ogled kreativnega filma o prebavni poti in biogenih elementih

Premiera filma bo v sredo, 10. junija 2020 ob 12. uri,  v športni dvorani OŠ Stročja vas

Film je nastal v okviru projekta SKUM na OŠ Stročja pri predmetih biologija in kemija ter likovna umetnost. Obravnavali so temo Prebavna pot in biogeni elementi.

Film so soustvarili učenci 8. razreda z učiteljicama Natašo Horvatić Dolamič in Danijelo Škrobar, učiteljem Vitomirjem Kaučičem, razredničarko Petro Šiljanec Koren ter umetnikoma plesalko Katjo Kosi in striparjem Cirilom Horjakom – dr. Horowitzem.

Učenci so preko plesne umetnosti spoznavali vsebino potovanja in razgradnje hrane v telesu pri biologiji in kemiji. V plesni improvizaciji so učenci nato skupaj s plesalko poustvarjali in ponazorili posamezne faze dogajanja v telesu.

V času pandemije, s šolanjem na daljavo,  so s sodelovalnim načinom poučevanja in učenja nadaljevali on line. Vsebino so nadgradili z risanjem gibalnih skic.  Ob koncu so učenci pri likovni umetnosti v sodelovanju s striparjem vsebino posameznih nastalih skic in gibalno improvizacijskih slik združili in jo povezali v celoto. Nastal je filmček, ki skozi likovne stvaritve učencev in posnetke koreografij na kreativen način pokaže predstavo o potovanju hrane in njeni razgradnji ter razumevanje usvojenega znanja. Vezni tekst in vezno likovno gradivo v filmu je prispeval Ciril Horjak – dr. Horowitz, glasbo pa bo skupaj z učenci v živo ustvaril Žiga Golob.

Film bo dostopen na spletni strani šole.